Σαββατοκύριακα Οινογνωσίας

Πρόκειται για σύγχρονα Σεμινάρια οινογνωσίας σε προγραμματισμένα επιλεγμένα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Ειδικά μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου η πρόταση απευθύνεται και σε επαγγελματίες  εστίασης  και τουρισμού για την εκπαίδευση και βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών τους.

 

 


Τα προτεινόμενο σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ερασιτέχνη οινοποιό που θέλει να φτιάξει το κρασί του σαν επαγγελματίας, σε ενδιαφερόμενους καταναλωτές, σε φοιτητές και απόφοιτους οινολογικών τμημάτων προσφέροντας ένα απαραίτητο εφόδιο γνώσης που αφορά την δημιουργία κάθε είδους κρασιού που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Εξηγούνται όλες οι οινολογικές έννοιες με σκοπό ο κάθε συμμετέχων ανεξαρτήτων αρχικών γνώσεων να κατανοήσει σε βάθος την παραγωγική διαδικασία, αλλά και να ενημερωθεί για τις σύγχρονες τεχνολογικές οινολογικές και μικροβιολογικές εξελίξεις.

Η ενότητα περιλαμβάνει 3ωρη θεωρητική εκπαίδευση πάνω στην:

ΛΕΥΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ
ΤΗ ΡΟΖΕ
ΤΟΥΣ ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΥΣ
ΤΗΝ ΣΑΜΠΑΝΙΑ
NOUVEAUX
ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών κρασιών.
Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν παρέχεται εκτίμηση των κρασιών τους.

 

Σεμινάριο Οινογνωσίας«Διαδραστικό - εξελικτικό ταξίδι στον ελληνικό και κοσμοπολίτικο αμπελώνα και τα εκλεκτά κρασιά τους»

 

Ένα βιωματικό τετράωρο σαββατιάτικο ταξίδι που θα συναρπάσει!

 

Ταξιδέψτε στον μαγικό κόσμο του κρασιού με ξεναγό τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου!

 

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να εμβαθύνουν στον υπέροχο κόσμο του κρασιού και να μυηθούν στα κρυφά μυστικά του.

 

Αναλυτικά οι 4 θεματικές ενότητες:

10.00 Το σωστό σερβίρισμα, ο εξοπλισμός του τραπεζιού, η σειρά και οι θερμοκρασίες σερβιρίσματος των κρασιών με ταυτόχρονη παρουσίαση των απαραίτητων αξεσουάρ του οίνου.

11.00 Μύηση στην τέχνη τεχνική της γευσιγνωσίας. Γνωριμία με τις έννοιες του χρώματος, του αρώματος, του μπουκέτου, της ισορροπία των 5 γεύσεων και της επίγευσης. Αξιολόγηση με τη μέθοδο της τυφλής δοκιμής και ποιοτική κατάταξη.

12.00 Γνωριμία με γνωστές ελληνικές και κοσμοπολίτικες ποικιλίες μέσα από ένα νοερό ταξίδι στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο αμπελώνα. Ταυτόχρονη πρακτική εξάσκηση- workshop σε έξι αντιπροσωπευτικά είδη (ένα αφρώδες, ένα λευκό, ένα ροζέ, ένα ερυθρό φρέσκο, ένα ερυθρό παλαιωμένο και ένα γλυκό κρασί) συνοδεία αλλαντικών & τυριών.

13.00 Πάντρεμα οίνων και εδεσμάτων. Τα μυστικά της τέχνης των συνδυασμών. Τάσεις, προτάσεις, κανόνες & δόγματα μεταξύ πιάτων κι ποτηριών ! Παραβιάσεις και υπερβάσεις του ουρανίσκου!

Και μία έκπληξη: Τρεις τυχεροί "μαθητές" θα κερδίσουν συλλεκτικές φιάλες κρασιού, που δεν κυκλοφορούν στην αγορά. Πάρτε λοιπόν και εσείς μέρος σε μια υπέροχη μύηση!

 

 

Για όλες τις βραδιές και τα σεμινάρια είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική ή η τηλεφωνική κράτηση

«ΟΙΝΟΣΟΑΓΑΠΗΤΟΣ»: Λ. ΠΗΓΗΣ 15 ΜΕΛΙΣΣΙΑ  
ΤΗΛ. 210 6142200  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   www.oinosoagapitos.gr
twitter.com/OinosOAgapitos
 
instagram.com/oinosoagapitos/