Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν τα μέγιστα προς την καθιέρωση της εικόνας του ελληνικού κρασιού σε όλο τον κόσμο. Αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Γραφείου μας, πάνω στο οποίο βασίζεται εδώ και χρόνια η φιλοσοφία του οινικού μας  μάρκετινγκ.

Στοχεύουν μάλιστα να αγκαλιάσουν τις κλασσικές μας δράσεις και να τις «ντύσουν» διαχρονικά με τον ιστορικό μανδύα του μοναδικού γαστρονομικού μας πλούτου.                                     

Γι αυτό το σκοπό θα επιστρατεύσουμε το ακαταμάχητο αυτό όπλο της ιστορικής μας διαδρομής προβάλλοντας με δύο συγκεκριμένα δρώμενα όλη την λαογραφία του οίνου, μέσα από πρωτόγνωρες παραστάσεις Video τραγουδιών και ντοκουμέντων. Έχουμε λοιπόν δουλέψει επισταμένα πάνω στα ιστορικά θέματα του οίνου και της αμπέλου, με αποτέλεσμα να μπορούμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε την δουλειά μας, μέσα από δύο πρωτόγνωρα μελωδικά πολυθεάματα: "Οίνος και Πνεύμα" και "Οίνος και Αίνος"  

 

oinos-pneuma

 

Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνος & Πνεύμα»

 

Η καλλιτεχνική αυτή πρόταση είναι μια πρωτόγνωρη ιδέα που γεννήθηκε από την αγάπη δύο αδελφών για τον οίνο και τη μουσική – του οινολόγου Δημήτρη Χατζηνικολάου και του συνθέτη Βασίλη Χατζηνικολάου – και αποτελεί ένα διαχρονικό σεργιάνι στον χώρο και στο χρόνο.

Ο χώρος είναι η χώρα που θεοποίησε τον οίνο, ενώ ο χρόνος είναι η αρχή της αμπελουργικής μας παράδοσης που διατρέχει μεθυστικά ανάμεσα σε εικόνες, ντοκουμέντα, ήχους και αξέχαστα τραγούδια.

Ο Δρ Δημήτρης Χατζηνικολάου ως παρουσιαστής, «ντύνει» την βραδιά με μηνύματα και οινικά σχόλια, που γεφυρώνουν την μελωδική αυτή πανδαισία, ενώ παράλληλα  προβάλλονται αντίστοιχες εικόνες, video και ντοκουμέντα από την ιστορική και λαογραφική διαδρομή του τόπου μας.

Ο Βασίλης Χατζηνικολάου ερμηνεύει ζωντανά, αγαπημένα διάσημα και μη «οινο-τράγουδα», από το ρεπερτόριο της δημοτικής, λαϊκής και σύγχρονης μουσικής μας σκηνής.                                                       

Η οινική μουσική παράδοση μέσα από το λαογραφικό λόγο την εικόνα και τα τραγούδια με κύριο θέμα τον οίνο και την συγκίνηση που προκαλεί, διαμορφώνουν ένα ευφάνταστο πρόγραμμα που μπορεί να προσαρμοστεί και ανά θεματικές ενότητες.

Την παράσταση αυτή που αναδεικνύει την Ελλάδα και τον οινικό της πολιτισμό, πλαισιώνουν στη σκηνή έμπειροι συντελεστές σκηνοθέτες ηχολήπτες θα παρουσιαστεί δύο φορές σε κάθε πόλη  κατά την περιοδεία μας στις συγκεκριμένες χώρες.    

Το πολυθέαμα Οίνος και Πνεύμα που παρουσιάστηκε ήδη δύο φορές  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης και στην Επίδαυρο, περιλαμβάνει αξέχαστα ντοκουμέντα των αείμνηστων:  Δόμνα Σαμίου, Θανάση Βέγγο και Ευγένιου Σπαθάρη.                                           

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα να πλαισιωθεί με τοπικό χορευτικό συγκρότημα ενώ παράλληλα μπορεί να συνοδευτεί από γευσιγνωσία εκλεκτών νησιώτικων κρασιών στη συνέχεια.

«ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ» ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ           «ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ» ΜΕΓΑΡΟ
 
«ΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ» στο « 4ο Συμπόσιο Αμπέλου & Οίνου»            
   

 

 oinos-ainos-inner

 

 

«Οίνος & Αίνος»

 

Αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση που αναδεικνύει τον Συμβολισμό της Αμπέλου και του Οίνου μέσα στην Ορθόδοξη παράδοση και υμνογραφία. Πρόκειται για ένα κατανυκτικό δρώμενο  που οδηγεί  τον Οίνο σε… Αίνο, δηλαδή σε ευχαριστία προς Εκείνον που τον ευλόγησε.

Με υπέροχες εικόνες στην γιγαντοοθόνη και ενορχηστρωμένες ψαλμωδίες που ερμηνεύει ζωντανά ο Βασίλης Χατζηνικολάου η εκδήλωση  αυτή περιέχει διαχρονικές  αλήθειες και κινείται πέρα από τα όρια του ουρανίσκου!

Το συγκεκριμένο δρώμενο έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα στην Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη,  και συγκινεί  κάθε ακροατή που διψά για μια διαφορετική επίγευση από το Ελληνικό κρασί.  

 

«Θεοτόκε η Ελπις»