«ΜΠΛΟΥΖ ΣΕ ΗΧΟ ΠΛΑΓΙΟ» από τον Βασίλη Χατζηνικολάου

Ύμνοι και τροπάρια της ορθόδοξης υμνογραφίας διασκευασμένα με έναν πρωτόγνωρο τρόπο. Η χρήση της σημερινής τεχνολογίας,  οι επιρροές από σύγχρονα μουσικά ρεύματα μπλουζ, ροκ και τζαζ και ο συνδυασμός του βυζαντινού μέλους με την δυτική πολυφωνία, δημιουργούν νέα συναρπαστικά ακούσματα που ταξιδεύουν  τον ακροατή σε σφαίρες ανάτασης και ευφροσύνης.
Κυκλοφορεί σε επιλεγμένα δισκοπωλεία και βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «Οίνος ο αγαπητός»
Είπαν για τα «Μπλουζ σε ήχο πλάγιο»:  

“Κατανυκτικές ψαλμωδίες που αρδεύουν ευφρόσυνα νου και καρδιά”
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας  +Αναστάσιος

“Εντυπωσιακή μελοποίηση εξαίσιας ποίησης με σεβασμό, ευαισθησία, ήθος και χάρισμα”
Μάρω Βαμβουνάκη,  συγγραφέας

“Λαμπρή δουλειά! Θαυμάζω το κατόρθωμα τέτοιας εναρμόνισης, σε τέτοιο ιαματικό μουσικό κράμα”
Διονύσης Σαββόπουλος,  τραγουδοποιόςVasilis-HatzinikolaouΟ Βασίλης Χατζηνικολάου γεννημένος στη Θεσσαλονίκη με σπουδές μουσικής στο Κρατικό Ωδείο Θες/νίκης, μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης, αλλά και βυζαντινής μουσικής ,έζησε για μια 10ετία στον Καναδά αποκτώντας από το πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ, πτυχία σύνθεσης, φωνητικής και διεύθυνσης χορωδίας .

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνεργάστηκε σαν πιανίστας και ενορχηστρωτής με επώνυμους καλλιτέχνες όπως Διονύση Σαββόπουλο, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Ορφέα Περίδη,  Νίκο Παπάζογλου κ.α..

Ταυτόχρονα ψέλνει στον Ιερό ναό Αναλήψεως στο Ντράφι και συμμετέχει σε μουσικές παραγωγές, ηχογραφήσεις και συναυλίες γνωστών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής.