Παρασκευή 10 Μαϊου 2019 στις 19:00 " 3ωρο Σεμινάριο Οινοποίησης με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου"

Τo προτεινόμενο σεμινάριο απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους οινόφιλους καταναλωτές κάθε που θέλουν να γνωρίσουν τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης, τον ερασιτέχνες οινοποιούς που επιθυμούν να φτιάξουν το κρασί τους σαν επαγγελματίες, καθώς και σε φοιτητές και απόφοιτους οινολογικών τμημάτων, προσφέροντας ένα απαραίτητο εφόδιο γνώσης που αφορά την δημιουργία κάθε είδους κρασιού που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Εξηγούνται όλες οι οινολογικές έννοιες με σκοπό ο κάθε συμμετέχων ανεξαρτήτων αρχικών γνώσεων να κατανοήσει σε βάθος την παραγωγική διαδικασία, αλλά και να ενημερωθεί για τις σύγχρονες τεχνολογικές οινολογικές και μικροβιολογικές εξελίξεις.

Παρασκευή 10 Μαϊου 2019 και ωρα 19:00- 22:00

Η ενότητα που περιλαμβάνει 3ωρη θεωρητική εκπαίδευση πάνω στην:

ΛΕΥΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ, ΤΗΝ ΡΟΖΕ, ΤΟΥΣ ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΜΠΑΝΙΑ, ΤΑ NAOUVEAUX ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
με ταυτόχρονη δοκιμή αντιπροσωπευτικών κρασιών.

Όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν παρέχεται εκτίμηση των κρασιών τους

Η θεματολογία των ενοτήτων αναλυτικότερα:

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Περιλαμβάνει λεπτομερές διάγραμμα της λευκής παραγωγικής ροής από την αποβοστρύχωση, την σύνθλιψη, την θείωση, την χρήση του ξηρού πάγου, την στατική διαύγαση, την επίπλευση, τις διορθώσεις στο γλεύκος, τον εμβολιασμό με επιλεγμένες ζύμες, μέχρι τον θερμοκρασιακό έλεγχο των δεξαμενών, τους πίνακες, τις μετρήσεις, και την ημερήσια παρακολούθηση των μικροβιολογικών δραστηριοτήτων.

Η σταθεροποίηση των οίνων, το κλείσιμο των δεξαμενών, οι μεταγγίσεις και η θείωση, η ψύξη, τα φιλτραρίσματα, οι προετοιμασίες για την εμφιάλωση και η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των απρόβλεπτων προβλημάτων μέχρι την τελική συσκευασία !
Εξοπλισμός αιχμής: Δεξαμενές Χάλυβας σύμμαχος της σύγχρονης τεχνολογίας. Ψυκτικά

Αντλίες Φίλτρα Πιεστήρια Εφαπτομενική διήθηση-αντίστροφη όσμωση-ηλεκτροδιάλυση-φυγόκεντρος-φίλτρο κενού. Χημικές Αναλύσεις, συμπεράσματα Κίνδυνοι εκτροπών: Αποζυμώσεις, δημιουργία πτητικής οξύτητας, γαλακτικές αλλοιώσεις, εμφάνιση αναγωγικών οσμών, υδρόθειου, πίκρανση, πάχυνση κτλ τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων. Οι ζύμες, τα ένζυμα και τα θρεπτικά. Το θειώδες.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΥΘΡΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Περιλαμβάνει λεπτομερές διάγραμμα της ερυθράς παραγωγικής ροής από τις ενζυμικές παρεμβάσεις, την κρυοεκχύλιση, την διαχείριση των πολυφαινολικών ουσιών, τα μυστικά της εκχύλισης, το θερμικό έλεγχο των ζυμώσεων, την μηλο-γαλακτική ζύμωση, μέχρι την σταθεροποίηση.
Ο Μπετονίτης το τρυγικό- κιτρικό-μηλικό το ανθρακικό κάλι-ασβέστιο, η ζελατίνη-τανίνη η αλβουμίνη το PVPP- καζενη το CO2, η φυτοπρωτεῒνη η χρήση ανακαθαρισμένου γλεύκους κτλ
Τα πρόσθετα του οίνου: νομοθετικά επιτρεπόμενες δόσεις για τις τανίνες, τους πολυσακχαρίτες, το αραβικό κόμμι, το CMC-μετατρυγικό σορβικό, ασκορβικό ιδιότητες των προϊόντων, τρόποι και λόγοι παρεμβάσεων, χρήσεις, δόσεις! Τρυγική σταθεροποίηση Πρωτεῒνική σταθεροποίηση. Ιζήματα. Οξείδωση. Η επιστήμη του δρύινου η τεχνική της δημιουργίας των βαρελιών και η επίδραση του ξύλου στην προσωπικότητα των κρασιών. Ο ρόλος του δρύινου στη κάβα, και η εξέλιξη του στη πλαγιαστή φιάλη.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΡΩΔΩΝ & ΓΛΥΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ

Τρόποι και μέθοδοι δημιουργίας φυσαλίδων (κλειστή δεξαμενή, Prosecco, spumande και διπλή ζύμωση στη φιάλη (Σαμπάνιες, methode classique κτλ). Η παραγωγή λιαστών οίνων ενισχυμένων και η μέθοδος των vins de liqueur.
Τ
α είδη της γευσιγνωσίας. Ο τρόπος και ο σκοπός της προσέγγισης σε κάθε περίπτωση Οι δυσκολίες ενός δοκιμαστή Η υποκειμενικότητα και τα γούστα. Το κρασί στις αισθήσεις Είναι πέντε τελικά ή έξι οι γεύσεις στο κρασί; Η έννοια του χρώματος Το γλωσσάρι της οπτικής αξιολόγησης.

Τιμή προσφοράς: 40 ευρώ (από 60 ευρώ) + Φ.Π.Α.

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
ΤΗΛ. 210 6142200
Λεωφόρος Πηγής 15 Μελίσσια www.oinosoagapitos.gr