ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του οίνου του αγαπητού, καλό φθινόπωρο και καλή χρονιά να έχουμε όλοι…

Αν και η φετινή χρονιά στ΄ αμπέλια ήταν αρκετά πρώιμη σε όλη την επικράτεια, φαίνεται ότι κάτι νέο και ελπιδοφόρο ζυμώνει μέσα στις δεξαμενές  των ελλ-οίνων ! Αυτό δείχνει τουλάχιστον μέχρι στιγμής και η πιλοτική οινοποίησή μας στην Κύπρο, όπου σύντομα θα έχουμε δείγματα γνωριμίας με τις τοπικές ποικιλίες του νησιού…

Καλωσορίζουμε τον μήνα με την Έναρξη του Πρώτου Κύκλου των Σεμιναρίων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, και συνεχίζουμε με τρεις  ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στην αίθουσά μας στα Μελίσσια αλλά και μια τετραήμερη εξόρμηση στην αγαπημένη μας Μακεδονία, για την οποία οι θέσεις έχουν κλείσει!

 

Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 στις 8:00μμ: Α΄ Κύκλος «Εισαγωγή στο θαυμαστό κόσμο του κρασιού!» 3 συναντήσεις: 1, 8 & 15 Οκτωβρίου

Επιστροφή στα θρανία! Ξεκινούν και πάλι τα Σεμινάρια Οινογνωσίας!

Ο νέος Α΄ Κύκλος ξεκινά τη τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 8 – 10μμ.

Στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης γευστικής ενημέρωσης που απευθύνεται τόσο σε απλούς καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες του χώρου, πραγματοποιούνται 4 Κύκλοι σε δώδεκα ενδιαφέρουσες συναντήσεις με ταυτόχρονη δοκιμή ελληνικών και ξένων οίνων.

Ανακαλύψτε τα αρώματα και την τέχνη της δοκιμής των κρασιών! Θέματα όπως η τεχνική της γευσιγνωσίας, το σωστό "πάντρεμα" των κρασιών με το φαγητό, η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια του σερβιρίσματος, η οργάνωση της προσωπικής κάβας καθώς και τα μυστικά εντυπωσιασμού στο τραπέζι, θα σας μυήσουν στη αληθινή απόλαυση του «οίνου του αγαπητού»!

Υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις. Ενημερώστε και τους φίλους σας!

 

Πέμπτη 4/10/2018 στις 9μμ: «Δοκιμάζουμε νέες αφίξεις από όλη την Ελλάδα»

Την Πέμπτη 4/10/2018 ξεκινάμε τις οινικές μας συναντήσεις με μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά όπου θα γνωρίσουμε επίλεκτους μικρούς παραγωγούς, δοκιμάζοντας αξιόλογες προσπάθειές που ξεπέρασαν τον εαυτό τους!

Θα δοκιμάσουμε φιάλες Ασύρτικου από την Τήνο, την Πάρο και την Αχαϊα, μια Αιγαιοπελαγίτικη Μονεμβασιά, δυο φιλόδοξες Μαλαγουζιές, δύο νέα κρασιά από τη Σίκινο και από τη Σύρο, ένα νεοεμφανισθέν ξυνόμαυρο Αμύνταιου, μια Κεφαλλονίτικη βιολογική Μαυροδάφνη καθώς και άλλες νέες ενδιαφέρουσες αφίξεις!

 

     

Πέμπτη 11/10/18 στις 9μμ: “Αλσατία η.. παραμυθένια! Αφεθείτε στη μεθυστική γοητεία της αρωματικής έντασης και της μοναδικής φινέτσας!”

 

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου σας προσκαλούμε σε ένα αρωματικό αφιέρωμα στη γοητευτική Αλσατία με τα διάσημα Rieslings και τα δημοφιλή Gewürztraminer με ξεναγό τον αγαπητό Τάκη Ταβανιώτη που πάντα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις (μεταλλικές & μη!).

Θα είναι μια μοναδική αφορμή να τιμήσουμε τη διαχρονική φιλία 30 ετών του δασκάλου με ένα ακόμη άξιο μαθητή της οινογνωσίας, που τον ξεπέρασε!

 

Πέμπτη 25/10/18 στις 9μμ: «Masterclass των θρυλικών και μονάκριβων φιαλών ΟΝΕ του κτήματος ΑΛΦΑ»

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, έχοντας επιστρέψει από τη βόρειο Ελλάδα θα γιορτάσουμε την ονομαστική γιορτή του δασκάλου με μια πρωτόγνωρη βραδιά γευσιγνωσίας επιλεγμένων φιαλών ΟΝΕ του κτήματος ΑΛΦΑ.

Δεν πρόκειται για κάθετη γευσιγνωσία διότι κάθε χρόνο το κρασί ΟΝΕ περιέχει μια διαφορετική ποικιλία, ούτε οριζόντια επειδή ο παραγωγός είναι πάντα ο ίδιος, αλλά άκρως σπάνια και βιωματική εμπειρία, επειδή δύσκολα θα επαναληφθεί. Αριθμός συμμετοχών περιορισμένος!

 

Σε όλες τις βραδιές είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..