Οινικές δράσεις Απριλίου

 

Αγαπητοί φίλοι του Οίνου του Αγαπητού

Λίγο πριν αναχωρήσουμε λοιπόν για το ταξίδι μας στο Piemonte της Β. Ιταλίας, θα χαρούμε να σας δούμε σε κάποια από τις ανοιξιάτικες βραδιές οινογνωσίας μας στα Μελίσσια !

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

Δευτέρα 23 Απριλίου στις 8μμ: Γ΄ συνάντηση 4ου Ποικιλιακού Κύκλου: «Σπουδή σε γνωστές κοσμοπολίτικες ποικιλίες »  

Η συνέχεια της γνωριμίας μας με το αρωματικό D.N.A γνωστών ξενικών ποικιλιών! Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της τρίτης συνάντησης γίνεται αρωματική καταγραφή και γευστική δοκιμή μονοποικιλιακών κρασιών από: Semillon, Gewurstraminer & Cabernet Sauvignon, που καλλιεργούνται τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα!

 

Τετάρτη 25 Απριλίου στις 8μμ: Έναρξη 2ου Κύκλου: «Μύηση στην τέχνη & την τεχνική της γευσιγνωσίας»

Το κρασί στις αισθήσεις. Τα είδη της γευσιγνωσίας. Ο τρόπος και ο σκοπός της προσέγγισης κάθε περίπτωσης. Οι δυσκολίες. Η υποκειμενικότητα και τα γούστα ενός δοκιμαστή. Η έννοια του χρώματος. Το γλωσσάρι της οπτικής αξιολόγησης.

Περί αρώματος. Το Οσφρητικό Κέντρο του εγκεφάλου. Η προέλευση των αρωμάτων οι τρόποι εντοπισμού στις αισθήσεις. Άμεσος και έμμεσος προσδιορισμός. Οι 9 κατηγορίες αρωμάτων. Περί μπουκέτου και παλαίωσης Τεστ σε συγκεκριμένα εκχυλίσματα. Οι ανεπιθύμητες οσμές των οίνων. Το ιδανικό γλωσσάρι του αρώματος.

Είναι πέντε τελικά ή έξι οι γεύσεις στο κρασί; Η γευστική ισορροπία στα λευκά και τα ερυθρά κρασιά. Οι άξονες της οξύτητας, του αλκοόλ και της στυφάδας. Το γλωσσάρι της γεύσης. Χημικές ενώσεις: Ονόματα & Αντιστοιχίες. Ανεπιθύμητες οσμές & πως αντιμετωπίζονται. Επαγγελματική αξιολόγηση των οίνων. Σχολές και τάσεις. 

 

ΒΡΑΔΙΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

 

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις 9μμ: «Ξυνόμαυρα VS Μαυροτράγανα!»

Τέσσερις ερυθρές ταξιαρχίες του Βορρά θα προσκαλέσουν τις αντίστοιχες του Νότου, σε μια πολυφαινολική γευσιγνωσία κορυφής. Ωστόσο η κρυφή φιλοδοξία των «ξυνών στρατηγών» να επικρατήσουν των «τραγανών», θα τεθεί και πάλι σε δοκιμασία.

Μεταξύ άλλων θα δοκιμάσουμε

  • Μαυροτράγανο Σιγάλα
  • Μαυροτράγανο Αργυρού
  • Μαυροτράγανο Γαβαλά
  • Τ-ΟΙΝΟΣ Μαυροτράγανο Clos Stegasta
  • Ράμνιστα Κυρ Γιάννη
  • Διάπορος Κυρ Γιάννη
  • Ξυνόμαυρο κτήμα Αλφα
  • Ξυνόμαυρο Γη και Ουρανός
  • Ξυνόμαυρο Χρυσοχόου

 

Και επειδή εμείς παραμένουμε φανατικοί υποστηρικτές και των δύο «μαύρων στρατοπέδων», σας προσκαλούμε να τα δοκιμάσουμε μαζί, σε μια βραδιά σπάνιας αγαπητικής επίγευσης!

Τις φιάλες θα συνοδέψουν τα εκλεκτά αλλαντικά ΜΙΡΑΝ!

 

 

Για δηλώσεις συμμετοχής:

" Οίνος ο Αγαπητός": Λ. Πηγής 15 Μελίσσια   
Τ. 210 6142200
 


Για περισσότερες πληροφορίες:  
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.