Επίγευση οινικών συναντήσεων

 

Με τις τρεις προγραμματισμένες βραδιές οινογνωσίας ολοκληρώθηκαν οι φετινές μας εκδηλώσεις στον Οίνο τον Αγαπητό.

 

-Την Τρίτη (12 /12), στην «κάθετη» γευσιγνωσία οκτώ επίλεκτων εσοδειών μεταξύ Βορρά και Νότου απολαύσαμε το ερυθρό κτήμα Γεροβασιλείου σε όλο του το μεγαλείο (με κορυφαίο το 2002), αλλά και το δυναμικό «Κτήμα Γαίας» με κορυφαίο το Αγιωργίτικο του 2007.

Κατά την διάρκεια του υπέροχου ταξιδιού μας στο χρόνο, η φιλική παρουσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου προσέφερε  πολύτιμες αμπελο-οινικές πληροφορίες, ενώ για την επόμενη χρονιά δεσμεύτηκε να κάνουμε μαζί του και μια κάθετη βουτιά στη Σαντορίνη για να ανακαλύψουμε κρυμμένες φιάλες του λευκού «Θαλασσίτη».

  

-Τη Δευτέρα (18/12) στο πλαίσιο των ποικιλιακών συναντήσεων μας η μαθητείας μας στα διάσημα σταφύλια Pinot noir, Tempranillo και Sangiovese άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις

Οι ελληνικές συμμετοχές όπως το Pinot noir Παπαιωάννου και του κτήματος Αlpha ήταν στο ύψος των περιστάσεων για να αντιμετωπίσουν τα Pinot noir του νέου κόσμου Καλιφόρνιας (Οινόκοσμος), ενώ στα Tempranillo ο Παυλίδης από την Δράμα αγωνίστηκε επάξια με τα ιερά τέρατα της Rioja μια Reserve magnum της Villa Real 2010 και το ξακουστό Faustino VII ! Τέλος το Sangiovese της Τοσκάνης, προσπάθησε να εντυπωσιάσει μέχρι που εμφανίστηκε ένα Brunello Montalcino , για να μας δείξει την μεγάλη κλάση του!    

      

Ευχαριστούμε όλους τους έλληνες παραγωγούς από καρδιάς και τους συγχαίρουμε για τις διεθνείς τους επιτυχίες.

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά και για τους τελειόφοιτους των σεμιναρίων της Δευτέρας καθώς πέρασαν με επιτυχία το τεστ οινογνωσίας και απέκτησαν το πτυχίο τους. Τους καλωσορίζουμε λοιπόν με χαρά στο κόσμο των μάχιμων ουρανίσκων των master της ζωής!

Υ.Γ Την Δευτέρα 8/1/18 θα συνεχίσουμε με το Nebiolo το Malbec και μια ελλ-οινική ποικιλία έκπληξη!

 

-Χθες Τρίτη 19/12 ο τολμηρός μάγος της σοκολάτας Στέφανος Διαμαντόπουλος παθιασμένος δημιουργικά με αυτό που κάνει , μας χάρισε την πιο γλυκιά βραδιά του 2017, ενώ το «Κτήμα Εύχαρις με τον δυναμικό και πολύ αγαπητό μας οινοποιό Χάρη Αντωνίου, μας καλωσόρισε με τη ροζέ του «Εύα», μας ξενάγησε στα φρέσκα του λευκά Μαλαγουζιά και Κτήμα Εύχαρις με ασύρτικο + Μαλαγουζιά ) δοκιμάσαμε τις ερυθρές του ταξιαρχίες (Κτήμα, Merlot Syrah ) με φανταστικά σοκολατάκια και η βραδιά έκλεισε ονειρεμένα με τον γλυκό του και σπάνιο «Επίλογο», που «βοτρυτίζει» ακόμα μέσα στο στόμα! Τα υπέροχα κρασιά συνόδεψαν ευφάνταστα σοκολατάκια με μέλι Σκύρου και καστανή ζάχαρη, φρούτα και πιπέρια, ρίγανη, καπνιστό τυρί, μπύρα, syrah, ελαιόλαδο κλείνοντας με μια ακόμη σοκολατένια έκπληξη: σούπα λαχανικών πάνω σε μπρουσκέτα με σως λευκής σοκολάτας!

Θερμές ευχαριστίες στους δύο δυναμικούς δημιουργούς που μας χάρισαν το μεθυστικότερο κλείσιμο της χρονιάς!