ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΝΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ

Αγαπητοί φίλοι του οίνου του Αγαπητού χαίρετε

 

Ο Μάρτιος της άνοιξης προβλέπεται εξίσου πλούσιος σε οινικές ευκαιρίες, πρωτόγνωρες εκδηλώσεις αλλά και σε τελική προετοιμασία για τα δυο συναρπαστικά μας ταξίδια, στο Bordeaux και την Τοσκάνη!

 

Προετοιμαστείτε λοιπόν να τον υποδεχθείτε αρωματικά, αλλά κυρίως να τον ζήσετε μεθυστικά συμμετέχοντας στις ακόλουθες οινικές εκδηλώσεις που ετοιμάσαμε για όλους εσάς τους μάχιμους ουρανίσκους.

Υπενθυμίζουμε ότι για όλες τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια στον "Οίνο τον Αγαπητό" είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση ή η τηλεφωνική κράτηση.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

 

Δευτέρα 6.3.2017 στις 8μμ: Σπουδή στις ποικιλίες Ροδίτη, Μοσχοφίλερου & Ξυνόμαυρου

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον ποικιλιακού 3ου Κύκλου, θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτικών κρασιών από τα σταφύλια: Ροδίτη και Μοσχοφίλερο της Πελοποννήσου και το Ξυνόμαυρο της Μακεδονίας. Υπάρχουν ακόμη μόνο δύο θέσεις.        

 

Τετάρτη 15.3.2017 στις 8μμ: ΝΕΟΣ 1ος ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ «Εισαγωγή στο θαυμαστό κόσμο του κρασιού!»

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου αρχίζει ο πρώτος Κύκλος Σεμιναρίων Οινογνωσίας με πολλές καινοτομίες, νέα κρασιά και εκπλήξεις.

3 συναντήσεις: Τετάρτη 15, 22 & 29 Μαρτίου

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Υπάρχουν ακόμη λίγες θέσεις.

Για συμμετοχή τηλ 210 6142200 και e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

ΒΡΑΔΙΝΑ MASTERCLASS

 

Τρίτη  14.3.2017 στις 9μμ: Ο ρόλος του δρύινου βαρελιού στην ζωή του οίνου και τα φιλόδοξα τσιπς της τεχνολογίας

Με ποιο τρόπο το ευγενικό αυτό ξύλο επιδρά στο χαρακτήρα των οίνων, πως κατασκευάζεται από ποια δάση σε όλο τον κόσμο; Πως πρέπει να το μεταχειριστούμε, τι συμβαίνει όταν ακουμπά το κρασί για κάποιους μήνες; Πόσο ζει μέσα στο κελάρι και πόσο πωλείται στην αγορά; Ο μύθος του παλιού και οι ξεπερασμένες απόψεις. Τι απαντά στα φιλόδοξα ροκανίδια της δύσης. Ταυτόχρονη δοκιμή κρασιών κάθε κατηγορίας.

Στο πλαίσιο της σειράς της φετινής «Μαθητείας» θα εισέλθουμε στα άδυτα της παλαίωσης των οίνων, αρχίζοντας από την κατασκευή των βαρελιών και φτάνοντας μέχρι την επιστήμη της διαχείρισης του οξυγόνου στο δρύινο και στη φιάλη. Θα δοκιμάσουμε κρασιά μεγαλωμένα μέσα σε ξύλα ακακίας, γαλλικής και αμερικάνικης δρυός, αλλά και κάποια «άτακτα» κρασιά που θέλουν πολύ ξύλο! Υπάρχουν μόνο 18 θέσεις!

 

 

ΟΙΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

 

Πέμπτη 23.3.2017 στις 9μμ: Βραδιά με επίλεκτα αλλά και παλαιωμένα MAGNUM

 

Θα μοιραστούμε επίλεκτες φιάλες Μagmum, κάποιες από τις οποίες περίμεναν υπομονετικά αρκετά χρόνια -στην προσωπική συλλογή του δασκάλου- για να μας καταπλήξουν.

Ανάμεσά τους λοιπόν το πλέον καταξιωμένο chardonnay της χώρας θα ανταγωνιστεί την γοητεία της πιο πετυχημένης Μαλαγουζιάς, ένας δεκαοχτάχρονος 1999 «Μέγας Οίνος» θα αντιμετωπίσει μια νεαρή και φιλόδοξη Barbera του Βορρά, ενώ το συλλεκτικό CS της Τέχνης Αλυπίας ίσως υποκλιθεί μπροστά στο διαχρονικό Κτήμα Γεροβασιλείου 1994 της Επανωμής. Για τις 30 μόνο προβλεπόμενες θέσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα μεταγγίσαμε και σας περιμένουμε!


 

Προσεχώς ( μέσα στον Μάρτιο)

Το κτήμα Αλφα και η νέα γενιά κρασιών Τσάνταλη ετοιμάζονται να σας καταπλήξουν. Οι βραδιές «ζυμώνονται» καθώς αναμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία και τη νέα εμφιάλωση κάποιων φιαλών.

 

Τετάρτη 8.3.2017: ΟΙΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ CAUDALIE

 

Την Τετάρτη 8.3.2017 από το απόγευμα μέχρι το βράδυ θα συμμετάσχουμε στο Event promotion που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι της Caudalie στο Φαρμακείο της Χριστίνας Γκιούρδα στο Χολαργό, (Βουτσινά 65 στην πλατεία Δημοκρατίας).

Θα δοκιμάσουμε επώνυμα κρασιά της Graves και θα θυμηθούμε τις θεραπευτικές αξίες του κρασιού, γνωρίζοντας εξειδικευμένα καλλυντικά της αμπέλου. Τηλ επικοινωνίας  για συμμετοχές 210-6528036

 

 

Ο ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 19.00

7ο επεισόδιο: «Το ταξίδι στον θρυλικό Βορρά συνεχίζεται!»

 

Η τηλεοπτική μας περιπλάνηση κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ1 στις 19.00 συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα στον μοναδικό Βορρά (Παγγαίο, Επανωμή, Όσσα, Νάουσα, Ραψάνη).

Το ταξίδι συνεχίζεται στη Δράμα και στο Παγγαίο, για να γνωρίσουμε το syrah και το cabernet chauvignon. Ο Βασίλης Τσακτσαρλής μας ξεναγεί στο κτήμα Βιβλία Χώρα, συζητάμε με το Φεδερίκο Λαζαρίδη στο chateau Nico Lazaridi και με το Μπάκη Τσάλκο στο κτήμα Οινογένεσις. Καταρρίπτουμε το μύθο για το σερβίρισμα του κρασιού στη «Θερμοκρασία Δωματίου». Μαθαίνουμε για τα αξεσουάρ του κρασιού: τιρμπουσόν, drop stop, cooler κλπ.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

 

 

 

Εκδρομές - ταξίδια

 

Το ταξίδι στο διάσημο Bordeaux είναι sold out και έκλεισε για 30 τυχερούς οινόφιλους.

                                            

Άνοιξε όμως η πρόταση της γοητευτικής Τοσκάνης (το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος) με 4 διανυκτερεύσεις στη ατμοσφαιρική Μεσαιωνική πόλη Σιέννα και με πολλές επισκέψεις στα πιο διάσημα αλλά και άλλα υπέροχα οινοποιεία έκπληξη. Σκοπός μας θα είναι να ανακαλύψουμε τους οινο-γαστρονομικούς θησαυρούς τριών διάσημων Ιταλικών οινοπαραγωγικών περιοχών: του Montalcino, του Montepulciano, και βέβαια του Chianti Classico." Οίνος ο Αγαπητός": Λ. Πηγής 15 Μελίσσια    Τ. 210 6142200